22-02-12

Tranen

Heel even stond mijn wereld stil toen ik een zin uit een gesprek op de radio opving en ik m'n tranen over m'n wangen voelde rollen, en heel goed begreep hoe die mens zich voelt. En ik troostte mezelf met een simpele ssssssst maike,niet wenen maike en een herpak je maike! Ik herpak me wel -het moet- maar die zin blijft toch nog een poosje hangen hoor...zeker die onderdrukte kreet, en je  krijgt even een gevoel van verbondenheid met die persoon. Begrijpen jullie wat ik bedoel?

16:36 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: verbondenheid | Pin it!

17-02-12

maike's roddel!

opvoeding

In de frituur
************

Een hele jonge vrouw komt binnen met aan haar hand een klein meisje van een jaar of drie, gevolgd door een hele jonge man die een maxi-cosy draagt. Zij is echt dik en draagt een zwarte legging met daarover een dunne rode trui die niet eens de helft van haar kont bedekt! Het jonge paar (daar ga ik maar van uit) zet zich aan een tafel maar voordat zij plaats neemt gaat ze naar de drankautomaat en pakt er een blikje ice-tea uit die ze terstond open klikt en er van drinkt alsof ze een hele dag zonder heeft gezeten. De jonge man is mager en heeft blijkbaar geen dorst, buigt zich over de maxi- cosy en haalt er een kleintje van een zestal maanden uit, zet het op z'n schoot tot het hun beurt is om een bestelling door te geven. Niemand van hen droeg een jas, zelfs de kleintjes niet! Trouwens, kwam het niet in hen op dat één van hen voldoende was om binnen te gaan terwijl de ander in de auto bij de kindjes bleef zitten? Dat de jonge vrouw met zwangerschapsgewicht opgezadeld zit is begrijpelijk maar dat ze zich zo laat gaan kan er bij mij niet in...die zat echt met haar benen wijd open om haar buik de ruimte te geven en maar slurpen van haar blikje ice-tea! Van opvoeding gesproken!!!

19:44 Gepost in Roddels | Commentaren (9) | Tags: opvoeding | Pin it!

11-02-12

Ik ben ze beu!

Ik heb m'n buik vol van Vrieze Peer en zijn maitresse Witje Sneeuw! Tegen het einde van het jaar komen ze stiekem eens loeren om dan ineens ongegeneerd een paar maanden van ons te profiteren! Hoog tijd dus voor Mie Dooi en haar partner Jan Blazer om deze twee te verjagen! Mie Dooi pakt het meestal rustig aan terwijl haar partner Jan Blazer wel eens venijnig uit de hoek kan komen, maar daar trekt zij zich weinig van aan, ze komen goed overeen en dat is het belangrijkste. Oké Mie Dooi 't is aan u, want ik ben die twee zo beu als koude pap!

09:55 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (6) | Tags: vriesweer, sneeuw, ijs, dooi | Pin it!

06-02-12

Brei-druk in de weer!

Gisteren en eergisteren en eer-eergisteren en de dag dáárvoor en nog evenveel dagen daarvoor, ben ik in de weer geweest met vanalles met als eind resultaat...voor niks gewerkt en gedacht. Ik weet niet of ik jullie ooit al verteld heb dat ik graag brei, zo graag zelfs dat ik voor de vijfde winter op rij aan dezelfde trui bezig was? Die half afgebreide trui ligt van verleden jaar februari ergens op een vuilnishoop! Ik dacht toen: "laat me nu eens een truitje breien met breinaalden nr. 3 - 3,5 om daar op m'n gemakje mee bezig te zijn." We zijn nu een jaar verder en het is bijna af omdat ik tot het besluit gekomen ben dat het geen truitje wordt met mouwen maar eentje zonder mouwen, lol. Tot ik ergens las dat breien weer in is! Van sjaals tot mutsen en zelfs sokken ... sokken ... dat is keilang geleden. Heb op internet zitten zoeken naar "sokken breien". Een eindeloze lijst komt je tegemoet en je leest en leest en leest en de uren verstrijken zonder dat je er erg in hebt en heb je een paar voorbeelden opgeslagen omdat je geen idee hebt hoe je een hiel moet breien, maar waar je -als puntje bij paaltje komt- geen stap mee verder komt omdat de uitleg te ingewikkeld is! Al die dagen gratis en voor niks gezwoegd...wat een zonde! Zaterdag is bij ons winkeldag gecombineerd met een taverne, kom ik in de Veritas en zie ik een klein boekje liggen over sokken breien!!!!!! Ik blader er een beetje in en zie een paar tekeningen van de hiel en teen met een duidelijke uitleg erbij. Het boekje kostte maar 1€ en weet je wat? Ben sokken aan het breien met VIJF breinaalden ipv. met vier! (Voor zolang het sprookje duurt) ;-)

16:45 Gepost in Persoonlijk | Commentaren (11) | Tags: sokken, breien | Pin it!

31-01-12

Junior/senior

Ouder worden is niet erg, maar oud zijn...dat is wat anders! Regelmatig hoorde ik bejaarde mensen deze zin zeggen tegen een jongere en dan dacht ik bij mezelf (toen ik nog heel jong was): "Wees blij dat je al zo oud bent MOGEN worden!" In feite begreep ik die zin niet echt en was ik eerder een beetje verontwaardigd...tot ik de diepere betekenis van deze zin ter ore kreeg. Nu kijk ik met heel andere ogen naar 'ouderen' of laat ik senioren zeggen, klinkt beter en minder afgedankt (heb trouwens altijd graag met senioren omgegaan). Neem vooral de wijze raad aan die je van hen krijgt en denk nooit dat je het beter weet want dat is lariekoek op grote schaal! Laat hen niet links liggen, want op een dag wordt ook jij een senior en voel jij wat zij nu voelen!

junior,senior,ouderen,jongeren

21:53 Gepost in Algemeen | Commentaren (5) | Tags: junior, senior, ouderen, jongeren | Pin it!