17-02-12

maike's roddel!

opvoeding

In de frituur
************

Een hele jonge vrouw komt binnen met aan haar hand een klein meisje van een jaar of drie, gevolgd door een hele jonge man die een maxi-cosy draagt. Zij is echt dik en draagt een zwarte legging met daarover een dunne rode trui die niet eens de helft van haar kont bedekt! Het jonge paar (daar ga ik maar van uit) zet zich aan een tafel maar voordat zij plaats neemt gaat ze naar de drankautomaat en pakt er een blikje ice-tea uit die ze terstond open klikt en er van drinkt alsof ze een hele dag zonder heeft gezeten. De jonge man is mager en heeft blijkbaar geen dorst, buigt zich over de maxi- cosy en haalt er een kleintje van een zestal maanden uit, zet het op z'n schoot tot het hun beurt is om een bestelling door te geven. Niemand van hen droeg een jas, zelfs de kleintjes niet! Trouwens, kwam het niet in hen op dat één van hen voldoende was om binnen te gaan terwijl de ander in de auto bij de kindjes bleef zitten? Dat de jonge vrouw met zwangerschapsgewicht opgezadeld zit is begrijpelijk maar dat ze zich zo laat gaan kan er bij mij niet in...die zat echt met haar benen wijd open om haar buik de ruimte te geven en maar slurpen van haar blikje ice-tea! Van opvoeding gesproken!!!

19:44 Gepost in Roddels | Commentaren (9) | Tags: opvoeding | Pin it!

20-01-12

maike's roddel

Wegwerpmaatschappij
********************

een_koppenxl_wegwerp_640x300.jpg
Foto van Internet

Op dinsdag 17 januari trok ik nog maar eens grote ogen toen TV één met het reportagemagazine Koppen XL beelden liet zien hoe er met eten gegooid werd, zowel door de consument, grootwarenhuisketens, scholen enz.! Ik ervaar het in ieder geval als schokkend en ver erover! ..."Ik weet dat het niet mag maar ik kan er niks aan doen" zei een lerares die ondertussen alles uit de frigo en diepvriesvakken nam en in de vuilniszak kieperde om het met verse dingen weer aan te vullen. Wel, mevrouw de lerares met kinderen, ik zou willen dat je een half jaar moest gaan bedelen, misschien genees je terstond van je wegwerpziekte! Ook mensen die bijna moeten gaan schooien kwamen aan bod en zochten en vonden hun voeding gratis en voor niks in de containers van warenhuizen! Ik had het al wel eerder in de gaten dat men niet zo nauw speurde als het op eten weggooien aankwam -als je de wekelijkse vuilniszakken op straat ziet staan-, maar dat het zo erg was kon ik me echt niet inbeelden! Wat gaan ze in de toekomst nog wegsmijten? Laat je gedachten maar eens goed gaan en je komt tot angstvallige 'vaststellingen'!

11:34 Gepost in Roddels | Commentaren (15) | Tags: wegwerpmaatschappij | Pin it!

18-01-12

Nog even geduld!

Ik zou nog eens een goeie roddel moeten kunnen plaatsen, maar ben nog te moe...het eerste gedeelte van de roddel zou nog gaan maar het tweede deel en het slot zal er zeker weten belabbert gaan uitzien als ik er nu mee verder doe en dat doet het eerste gedeelte mee verzuipen hè, dus wachten we nog maar wat. Ik heb het er al een paar keer over gehad dat wij allemaal wel eens roddelen en dat er een groot verschil is in de manier van roddelen en wat je ermee wilt bereiken! Mijn roddelen gaat zowieso over slechte mensen en hun gedragingen tegenover anderen, hun domme uitspraken en hun opdringerigheid, over hoe ze hun eigen fouten op anderen projecteren enz. Nuja, het is niet echt roddelen dat ik doe maar eerder mijn mening geven en zelfs de waarheid zeggen en dat deze meestal overeenkomt met het gedachtengoed van mensen waar ik mee in contact kom/ben. Ik moet altijd lachen als men zegt dat niet iedereen slecht of dom is, want dat wéét ik zo ook wel, daarom dat ik het alleen over slechte mensen heb. Valt het op dat ik dit postje moet gaan beëindigen? Dat het tweede gedeelte er belabbert begint uit te zien? Dat ik moet oppassen of het eerste gedeelte verzuipt mee? En dan zeg ik nog niks over het einde! Nog even geduld dus... ;-)

14:59 Gepost in Persoonlijk, Roddels | Commentaren (5) | Tags: roddelen | Pin it!

08-11-11

maike's roddel

De dure doch goedkope vrouwen
****************************

De titel, 'De dure doch goedkope vrouwen' is van toepassing op vrouwen die persé willen opvallen met dure kledij, een peperdure wagen bezitten en dito huis. Ik ken zo een paar 'dure' vrouwen en ik weet dus ook hoe die zijn als ze hun mond opentrekken...! Neenee, ze hebben geen rotte tanden of vieze adem -daar zorgen ze wel voor- wel een woordenschat waarbij je wenkbrauwen echt te hoogte ingaan hoor. Mensen toch, wat zijn die goedkoop met woorden, het raakt kant noch wal. Ik heb me dikwijls afgevraagd waarom die mannen hen hebben uitgekozen om mee te trouwen... Natuurlijk denk ik vanalles hè, maar de waarheid kan alleen maar uit de mond van de echtgenoot komen en die gaat dat natuurlijk niet aan de grote klok -of is het de klepel in dit geval- hangen. Dure vrouwen, maar o zo goedkoop met woorden en dan bedoel ik het uitstoten van een taal waar elke holbewoner van gaat lopen! Weten niks over politiek, noch over dagelijkse dingen zoals hoe je kinderen moet grootbrengen, koken en ga zo maar door. Het enige waar ze bedreven in zijn is hoe ze moeten opvallen en dat m'n beste mensen, vind ik enorm goedkoop :-)

15:30 Gepost in Roddels | Commentaren (7) | Pin it!

02-10-11

maike's roddel

Very skinny
***********

Terwijl ik in de wachtzaal van de Beeldvorming zat te wachten nam ik een modeblaadje om de tijd wat vooruit te laten gaan en bekeek ik vooral de modellen, niet de kleding die ze droegen. Wat zijn ze toch mager dacht ik bij mezelf...waarom vinden vele jonge meisjes dit 'het van het'? Wat is er in godsnaam mooi aan zo'n knokenspel? Wat vinden de jongens er eigenlijk van? Zet al die skinnies zonder hun modekleding aan in een vervallen, donker kasteel en je ziet zombies lopen, allemaal netjes achter elkaar en je hoort bij elk van hen hun maag rammelen wat lijkt op ketelmuziek! Terwijl ik verder bladerde kreeg ik meer en meer compassie met die modellen en kreeg ik meer en meer de indruk dat ze er heel ongelukkig uitzagen en vooral hongerig dus! Toen mijn naam werd afgeroepen en ik het modeblaadje terug op zijn plaats legde en de verpleegster volgde, dacht ik nog steeds: "Skinny, very skinny...o so skinny!" 

10:18 Gepost in Roddels | Commentaren (7) | Tags: skinny, mager, mode | Pin it!

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende